Tips voor bij het kajakken op het kanaal

Een fijne dag op het water…

Bij “I go Kayaking” is het altijd een stukje avontuur op het water. Voor een onvergetelijke kajak ervaring ben je hier goed bediend en zorgen we voor de nodige adrenaline. Zowel grote als kleine groepen zijn ook best welkom! Een stevige kajaktocht is de ideale activiteit voor zowel vrienden, familie als collega’s. We geven je graag nog enkele tips mee om je kajak beleving zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat neem je best mee…?

Een dagje vertoeven op het water is altijd leuk je komt er tot rust en je bent een met de natuur. Maar deze natuur heeft soms verassingen in petto, het kan plots beginnen regen of er staat een felle zon in de blauwe hemel. Zorg er dus voor dat je licht regen kledij mee hebt en de nodige zonne beschermingsmiddelen. Dat kan gaan van een petje, hoed, zonnebril bij voorkeur een polaroid kan je naar de vissen kijken, zonnecrème of spray. Voor de vrouwen doe je best short of broek aan voornamelijk bij de Hobie Kayak kan het handiger zijn omdat je daar met een trap systeem vaart. Je hoeft geen schoenen aan te doen in de kayak je kan wel eventueel lichte watersloefjes aan doen met een zachte zool of bloodvoets kan ook. Insecten vertoeven aan het water, een spray tegen insecten altijd handig. Neem ook droge kledij mee en een handdoek je weet nooit een ongelukje kan uit een kleine hoek komen! Neem voldoende klein geld mee, voor een toiletbezoek in de Jachthaven. Tevens is er drank en kleine versnaperingen verkrijgbaar.

Veiligheid op het water…!

Veiligheid boven alles, zo geven we u een gsm nummer mee mocht er zich iets voordoen dan kan je ons steeds bereiken, zorg er wel voor dat je uw gsm toestel water proef mee neemt bv in een plastiek clips zakje of diepvries zakje. Zo voorkom je dat hij nat wordt van een plotse regenbui of opspattend water bij het paddelen. Tenzij je gsm waterproef is. Nog veiliger is dat je voor € 1 een waterdicht tonnetje huurt waar je uw waardevolle spullen kan instoppen.

Bijkomende info of ik heb een vraag…?

Mocht je nog vragen hebben omtrent het kajakken bij “I go Kayaking” dan kan je ons steeds een mailtje sturen naar: info@igokayaking.be en wij helpen u graag verder.

Covid-19 maatregelen

Wij volgen deze evlolutie van Covid-19 op en passen ons aan voor de vooropgestelde maatregelen die de regering ons oplegd. Wij vragen u om strikt rekening te houden met deze maatregelen, zodat we onnodig andere mensen in gevaar brengen! Ben je ziek of iemand in je bubbel, blijf dan AUB thuis ook als er nog maar een vermoeden is of je bubbel genoot wacht op een test, neem geen onnodige risico’s. Samen komen we er wel doorheen! Enkele bijzonder maatregelen op een rijtje 1_ Onder meer zullen we alle gebruikte spullen na elke vaart grondig ontsmetten. 2_ Er mogen geen twee mensen van een ander gezin in een Duo kajak varen wel twee mensen uit en zelfde gezin of bubbel. 3_ Groepen met uitzondering van Giro zijn beperkt tot 10 personen boven de 12 jaar. 4_ Er zijn ter plaatse diverse producten aanwezig om uw handen en spullen te reinigen. 5_ Hou AUB voldoende afstand min. 5 meter als je niet tot een zelfde bubbel behoort. 6_ Hou kinder bij uw en laat ze vooral niet door een andere bubbel heen lopen! 7_ Het dragen van een mondmasker is verplicht boven de 12 jaar indien de 1,5m niet kan worden gewaarborgd. Dit wil zeggen dat je best een mondmasker draagd bij het in- en uitstappen van de kajak of in de omgeving van het kajakverhuur domein. 8_ Bewaar je mondmasker eventueel in een afsluitbaar dievrieszakje of clips zakje, een nat mondmasker geeft nog maar wijnig bescherming! 9_ Alcoholische dranken aan boord van de kajak is bij wet verboden en strafbaar! 8_ Uitstappen tijdens de route is NIET toegestaan, er zijn geen veilige in-en uitstap plaatsen beschikbaar en waar de kajak ongeschonden blijft! 10_ Schade aan de kajak door toch uit het water te halen op de niet voorziene plaats zal een vergoeding gevraagd worden! 11_ Bijeenkomsten met andere groepen zijn verboden. 12_ Materiaal niet onder elkaar omwisselen als je niet tot een zelfde bubbel behoort. 14_ Reserveren is aangeraden via e-mail info@igokayaking.be en tevens uw gsm nummer mee geven.
Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw Copyright © 2020 Zeevissport vzw. Alle rechten voor behouden. Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2020
I go Kayaking